Bejgli a Desszertek kategóriában
Az élesztőt a 2 dl langyos tejben amihez adunk 1 kávéskanál cukrot, felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük hozzáadjuk a margarint a zsírt a 9 dkg cukrot és jól elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, csipet sót és összegyúrjuk. Letakarva 3 órát a hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez való mazsolát langyos vízben beáztatjuk.
Elkészítjük a tölteléket. A diót egy tálba tesszük hozzáadjuk a cukrot citromhéjat 5 dkg lecsepegtetett mazsolát, és a langyos tejet. Jól összekeverjük.
A máktölteléket is így készítjük csak annyi különbséggel, hogy meleg tejjel keverjük el.
A megpihent tésztát 6 egyenlő részre vágjuk.Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a töltelék 1/3-val . A tölteléket úgy kenjük hogy körbe 1 cm peremet hagyjunk. A tészta 2 oldalán a peremet visszahajtjuk és feltekerjük a bejglit.