Feltöltve:

Bejgli

timer 100
mood Közepes
person 12 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz20 dekagramm
tojás2 darab
cukor9 dekagramm
tej2 dl
liszt1 kilogramm
mazsola5 dekagramm
zsír15 dekagramm
1 csipetnyi
élesztő2 dekagramm
darált dió40 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
darált mák40 dekagramm
langyos tej2 dl
meleg tej2 dl

Bejgli a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Bejgli elkészítés 1. lépés képe

Az élesztőt a 2 dl langyos tejben amihez adunk 1 kávéskanál cukrot, felfuttatjuk. A lisztet egy tálba tesszük hozzáadjuk a margarint a zsírt a 9 dkg cukrot és jól elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, csipet sót és összegyúrjuk. Letakarva 3 órát a hűtőben pihentetjük.
A töltelékhez való mazsolát langyos vízben beáztatjuk.

2. lépés

Elkészítjük a tölteléket. A diót egy tálba tesszük hozzáadjuk a cukrot citromhéjat 5 dkg lecsepegtetett mazsolát, és a langyos tejet. Jól összekeverjük.
A máktölteléket is így készítjük csak annyi különbséggel, hogy meleg tejjel keverjük el.

3. lépés

Bejgli elkészítés 3. lépés képe

A megpihent tésztát 6 egyenlő részre vágjuk.Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a töltelék 1/3-val . A tölteléket úgy kenjük hogy körbe 1 cm peremet hagyjunk. A tészta 2 oldalán a peremet visszahajtjuk és feltekerjük a bejglit.

4. lépés

Bejgli elkészítés 4. lépés képe

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kész rudakat. Villával megszurkáljuk, majd lekenjük felvert tojással.
30 percig meleg helyen pihentetjük. Majd ismét lekenjük a felvert tojással, és most 30 percig hideg helyen pihentetjük így lesz a bejglink szép mázas.

5. lépés

Bejgli elkészítés 5. lépés képe

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Majd tepsinként 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem