Feltöltve:

Beigli

timer 110
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

cukor4 pohár
liszt50 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojássárgája3 darab
egész tojás1 darab
tejföl2 dl
élesztő3 dekagramm
1 csipetnyi

Mákos töltelék

tej3 dl
cukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
mák40 dekagramm

Diós töltelék

dió40 dekagramm
tej2 dl
cukor15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Beigli a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Először a tölteléket csináljuk meg, hogy ameddig a tésztát készítjük tudjon hűlni, különben szétfolyik a tésztába. A töltelék összetevőit tálba tesszük és összefőzzük, hogy szépen besűrűsödjön.

2. lépés

Tészta: az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejfölben. A lisztet a Ramával jól összedolgozzuk, hogy morzsás állagú legyen. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt a tejföllel. Addig kell dagasztani, amíg nem ragad, ez kb. 15 perc. Hagyjuk 1 órát kelni, de figyeljünk mert ha sokáig kel szétrepedhet.

3. lépés

Négy cipóra osztjuk a tésztát és liszt nélkül kinyújtjuk kb. 28x22 cm-re, figyelve, hogy ne legyen túl vékony, mert akkor könnyebben reped sütéskor. Kb.: 3 mm vastag legyen.

4. lépés

A kihűlt tölteléket úgy simítsuk el a tésztán, hogy a szélektől 1 cm-re ne kerüljön belőle. Szépen óvatosan feltekerjük és tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgával, megvárjuk amíg megszárad és utána megkenjük tojásfehérjével is.

5. lépés

Ezután megszurkáljuk és előmelegített sütőbe tesszük, majd aranysárgára sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem