Feltöltve:

Beigli

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej1 dl
cukor14 dekagramm
élesztő1 csomag
tojássárgája5 darab
Ráma35 dekagramm
rétesliszt90 dekagramm
rum ha van5 cl
1 darab

Beigli a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Sütés előtti este a lisztet elmorzsoljuk a Ramával, hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot és a sót, illetve a rumot, ha van. ( Nem elengedhetetlen.) Jól kidolgozzuk és folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe másnapig. Másnap öt részre osztjuk, kb. 3mm vastagra kinyújtjuk és a megtöltés után a szokásos módon feltekerjük. Kikent, lisztezett tepsibe fektetjük őket és kb. fél óráig langyos helyen pihentetjük. A tetejét, oldalát fogvájóval megszurkáljuk és forró Ramával megecseteljük a tetejüket. 180 C-ra melegítjük a sütőt, és jó 3/4 óráig sütjük. A töltelék hagyományosan mák, vagy dió, ízlés szerint. A ledarált tölteléknek valót összekeverjük cukorral, fahéjjal, citromhéjjal és forró tejjel leöntjük, hogy krémes állagú legyen.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem