Beigli a Desszertek kategóriában
Sütés előtti este a lisztet elmorzsoljuk a Ramával, hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot és a sót, illetve a rumot, ha van. ( Nem elengedhetetlen.) Jól kidolgozzuk és folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe másnapig. Másnap öt részre osztjuk, kb. 3mm vastagra kinyújtjuk és a megtöltés után a szokásos módon feltekerjük. Kikent, lisztezett tepsibe fektetjük őket és kb. fél óráig langyos helyen pihentetjük. A tetejét, oldalát fogvájóval megszurkáljuk és forró Ramával megecseteljük a tetejüket. 180 C-ra melegítjük a sütőt, és jó 3/4 óráig sütjük. A töltelék hagyományosan mák, vagy dió, ízlés szerint. A ledarált tölteléknek valót összekeverjük cukorral, fahéjjal, citromhéjjal és forró tejjel leöntjük, hogy krémes állagú legyen.