Feltöltve:

Beigli

timer 120
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Mákos töltelék

méz4 evőkanál
vanílás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
tej1 dl
kristálycukor10 dekagramm
mazsola10 dekagramm
mák30 dekagramm

Diós töltelék

vanílás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
tej1 dl
méz4 evőkanál
kristálycukor10 dekagramm
mazsola10 dekagramm
dió30 dekagramm

Tészta

búzaliszt35 dekagramm
tojás a lekenéshez1 darab
tej0.5 dl
tojássárgája2 darab
porélesztő (7 g)1 csomag
1 teáskanál
cukor2.5 dekagramm
puha Rama14 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tojássárgákat összekeverjük a langyos tejjel, a cukorral és az élesztővel. A lisztet a Ramával és a sóval. A két masszát összegyúrjuk, majd két cipót készítünk és 30 percet pihentetjük.

2. lépés

A töltelék hozzávalóit összeforraljuk, a dió, vagy a mák kivételével. Levesszük a tűzről és akkor tesszük bele a darált diót, vagy mákot, mazsolát és kihűtjük.

3. lépés

A cipókat kinyújtjuk, megkenjük a töltelék felével, a szélét visszahajtjuk és óvatosan feltekerjük. Megkenjük a tojássárgával. 20 percig hideg helyen pihentetjük, majd megkenjük a fehérjével és megint 20 percig hideg helyen szárítjuk. Megszurkáljuk hosszában fogpiszkálóval. Előmelegített sütőben először 200 fokon 15 percig, majd 190 fokon is 15 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem