Feltöltve:

Befőttek

timer 90
mood Könnyű
person 0 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor1 kilogramm
fahéj1 csomag
szilva5 kilogramm
rum1 teáskanál
cseresznye5 kilogramm
őszibarack5 kilogramm
vaníliás cukor5 csomag
meggy30 dekagramm
birsalma5 kilogramm
nátrium-benzoát1 teáskanál

Befőttek a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A meggybefőtt elkészítése: a jól kimosott üvegeket megtöltjük a megtisztított meggyel kb. az üveg negyedéig. A cukrot összekeverjük a nátrium benzonáttal, ebből a keverékből kb. 1 evőkanállal az üvegben lévő meggyre szórunk. Újra meggyet teszünk, majd újra a nátrium benzonátos cukrot. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg megtelik az üveg. A tetejére 1 kk rumot öntünk, rácsavarjuk a tetőt és napos helyre tesszük. Amikor a cukor elolvad, tele lesz az üveg lével is.

2. lépés

A szilvabefőtt elkészítése: egy nagy edénybe felteszünk kb. 5 liter vizet forrni. Hozzáadunk 1 kg cukrot és 1 cs. fahéjat. Amikor forr, beleöntjük a magos szilvát. Kb 5 percig főzzük a lében a szilvákat. 5 perc után levesszük kis lángra, beleteszünk 1 ek nátrium benzonátot. Az odakészített üvegekbe merjük lével együtt a gyümölcsöt. Lezárjuk az üvegeket, amiket azonnal száraz dunsztba (pléd közé) tesszük kihűlésig.

3. lépés

A barack, a cseresznye és a birsalmabefőtt elkészítése: ugyanúgy készítjük az őszibarack, a cseresznye és a birsalmabefőttet is, mint a szilvát, annyi különbséggel, hogy ezekbe a fahéj helyett vaníliás cukrot teszünk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem