Feltöltve:

Bécsi kuglóf

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
élesztő3.5 dekagramm
langyos tej,1.25 dl
cukor15 dekagramm
mazsola7.5 dekagramm
rum4 evőkanál
citrom1 púpos evőkanál
Ráma15 dekagramm
tojás5 darab
1 csipetnyi
tejszín125 milliliter
porcukor2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A lisztet beleszitáljuk egy tálba, közepébe gödröt formálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és összevegyítjük a tejjel, 1 kiskanál cukorral és egy kevés liszttel a széléről. Letakarjuk, és meleg helyen 15 percig kelesztjük. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A citromot forró vízzel megmossuk, megtöröljük, a héját lereszeljük. A Ramát megolvasztjuk, hagyjuk hűlni egy keveset. A kovászhoz hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat, sót, tejszínt,Ramát és citromhéjat. A tésztát addig dagasztjuk, amíg kezd elválni az edény falától. Azután lisztezett nyújtódeszkán dagasztjuk tovább, amíg hólyagos lesz. Hozzáadjuk a mazsolát, és kézzel beledolgozzuk. Kikenjük a kuglófformát. A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd beletesszük a formába, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kb. 15 percig hagyjuk kelni. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A kuglófot 45-55 percig sütjük a sütő alsó rácsán. Azután kivesszük, és a formában hagyjuk hűlni. Amikor langyos, kiborítjuk, és gazdagon meghintjük porcukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem