Feltöltve:

Bécsi almatorta

timer 35
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

Tészta

liszt20 dekagramm
sütőpor1 teáskanál
tojás1 darab
cukor10 dekagramm
Ráma13 dekagramm

Rátét

szeletelt alma6 darab

Öntet

lágy Rama15 dekagramm
cukor13 dekagramm
tojás1 darab
citrom reszelt héja1 darab
liszt10 dekagramm
habtejszín2 dl

Tetejére

cukor1 evőkanál
lapokra vágott mandula, vagy darabolt dió2 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tészta alapanyagait gyorsan összegyúrjuk, kb. fél órára hidegre tesszük. Egy pitetorta formát jól kikenünk, a tésztával kibéleljük és az almaszeleteket elrendezzük rajta.

2. lépés

Az öntethez a Ramát, a cukrot, a tojást, a citromhéjat kikeverjük, a lisztet hozzáadjuk, majd óvatosan a felvert tejszínhabot is belekeverjük.

3. lépés

A masszát az almán elosztjuk, a tetejét cukrozott mandulával megszórjuk.

4. lépés

Előmelegített sütőben, 180 °C fokon megsütjük. Hidegen szeleteljük. Nagyon finom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem