Feltöltve:

Bécsi almás rétes

timer 50
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

rétestészta, vagy réteslap1 csomag
zsemlemorzsa7.5 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin4 dekagramm
savanykás alma1.5 kilogramm
cukor10 dekagramm
őrölt fahéj2 teáskanál
rumos mazsola6 dekagramm
tejszín, vagy tejföl25 dekagramm
aprított dióbél7.5 dekagramm
porcukor a meghintéshez1 kevés
liszt a nyújtáshoz1 kevés

Elkészítés

1. lépés

A rétestésztát lisztezett konyharuhán négyszögletesre nyújtjuk, vagy a réteslapot nedves konyharuhára terítjük. A zsemlemorzsát egy evőkanál vajban vagy sütőmargarinban világosbarnára pirítjuk és félretesszük. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és kimagozzuk, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk, összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a rumos mazsolával. A rétestészta kétharmadát egyenletesen megszórjuk zsemlemorzsával és az almás keverékkel. A tészta utolsó harmadát szabadon hagyjuk és megkenjük egy kis olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal. Kanállal szétosztjuk az almára a tejszínt. A diót a töltelékre szórjuk. A tésztát a konyharuha segítségével óvatosan felcsavarjuk és egy kivajazott vagy kisütőmargarinozott tepsibe tesszük. Megkenjük egy kis olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal. A sütőben 190 fokon 30 percig sütjük, időnként megkenjük a maradék vajjal vagy sütőmargarinnal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem