Bébi cukkini bundában, sárga burgonya pürével, hollandi mártással
Bébi cukkini bundában, sárga burgonya pürével, hollandi mártással
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 3 darab
  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • víz - 3 evőkanál
  • sárgarépa - 2 darab
  • tojás - 2 darab
  • tej - 2 dl
  • burgonya - 1 kilogramm
  • liszt - 10 dekagramm
  • tejszín - 2 dl
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • citrom - 1 darab
  • bébi cukkini - 2 darab

Elkészítés:

  1. A megtisztított, kockára vágott burgonyát, a szintén felkarikázott sárgarépával feltesszük főni, ízlés szerint sóval ízesítjük.
  2. A cukkiniket alaposan lemossuk és papírtörlőre tesszük szikkadni. Ezután a tojásokból tej, vagy sör és liszt, valamint sütőpor hozzáadásával elkészítjük a sűrű palacsintatésztát és néhány percig állni hagyjuk. Addig elkészítjük a hollandi mártást.
  3. A mártáshoz egy vastagfalú edényben a tojások sárgáját, a vizet egy kevés só hozzáadásával kis lángon folyamatosan habverővel keverjük, (néha félrehúzzuk, nehogy túlmelegedjen) és addig főzzük, amíg a térfogata a kétszeresére nem nő. Ha túlsűrűsödne kevés vizet adhatunk hozzá, majd félrehúzzuk. Egy kis lábasban megmelegítjük (50-60 fokra) a Rama margarint és hozzáadjuk a felvert masszához. A langyosra melegített tejszínt és egy kevés citromlevet csepegtetünk bele folyamatos keverés közben, majd borssal és ha kell, még egy kevés sóval ízesítjük. Az elkészült mártást langyosra hűtve tálaljuk.
  4. A felmelegített olajba beletesszük a palacsintatésztába a virágjával együtt megmártott cukkiniket, majd lassú tűzön kisütjük.
  5. A megfőtt burgonyáról leöntjük a vizet, megtörtjük és pépesítjük, majd hozzákeverjük a Rama margarint. Ezután tálaljuk sült hús vagy hal mellé.