BBQ oldalas
BBQ oldalas
  • timer75 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • sertés oldalas - 1 kilogramm
  • Globus Ketchup - 3 evőkanál
  • Globus Mustár - 1 evőkanál
  • Knorr Grill Páckeverék - 1 tasak
  • vöröshagyma - 2 darab
  • nádcukor - 2 evőkanál
  • Olaj - 3 evőkanál
  • almaecet - 50 milliliter
  • szójaszósz - 50 milliliter
  • Só - 2 teáskanál

Elkészítés:

  1. Lassú tűzön, időnként megkeverve olvasszuk fel a nádcukrot az olajban. Ezalatt szeleteljük fel félkarikára a vöröshagymát, adjuk a felolvadt cukorhoz, sózzuk 2 csapott tk sóval és kevergetve pároljuk 4-5 percig.
  2. Öntsük hozzá az almaecetet és szójaszószt, lassú tűzön főzzük további 5 percig. Húzzuk félre, hagyjuk hűlni 8-10 percig, adjuk hozzá a Globus Ketchup-ot, Mustárt és a Knorr Grill Páckeveréket, botmixerrel keverjük simára.
  3. Az oldalast daraboljuk fel a csontok mentén, ízlés szerinti méretűre. Kenjük be alaposan minden oldalról a páccal és lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.
  4. Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.
  5. Az oldalas darabokról húzzuk le a pác nagyobb részét és egyesével csomagoljuk be 2-3 rétegnyi alufóliába. Húzzuk félre a parazsat a grillsütő egyik oldalába, a becsomagolt oldalasokat tegyük a rácsra, a parázzsal ellentétes oldalra, majd csukjuk le a grillsütő fedelét / vagy fedjük be egy hőálló tállal/ és 5-8 percenként megforgatva süssük 40 percig.
  6. Vegyük ki az oldalasokat az alufóliából, és a továbbiakban közepesen erős parázs felett, a maradék páccal kenegetve, sűrűn megforgatva süssük 10-12 percig.Tipp: - Csökkenthetjük a grillezési időt, ha az oldalast pácolás előtt forrásban lévő, enyhén sós vízben, lassú, gyöngyöző forralással előfőzzük 45-50 percig. Az előfőzött oldalast még forrón tegyük a pácba, hagyjuk kihűlni, és lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül. Ily módon grillezhetjük rögtön parázs felett, a maradék páccal kenegetve, sűrűn megforgatva 10-12 percig.