Rama Vajas Íz | 2 evőkanál |
---|---|
fokhagyma gerezd | 1 darab |
tej | 500 milliliter |
liszt | 2 evőkanál |
olíva olaj | 50 milliliter |
szerecsendió | 1 csipetnyi |
Knorr Házias Zöldség Levesalap | 1 darab |
alsó csirkecomb | 8 darab |
mángold | 800 gramm |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke | 1 csomag |
barbecue szósz | 2 evőkanál |
BBQ csirkecombok mángoldfőzelékkel a Főételek kategóriában
A csirkecombokat kicsit vagdossuk be. Barbecue szósszal elkevert Knorr fűszerkeverékkel kenjük be a csirkecombokat. Tegyük félre kb. fél órára.
A mángold levelekből távolítsuk el az erős levéleret (eltehetjük más célra) és jól mossuk meg a leveleket. Majd egy konyhai aprítógépben aprítsuk le a mángoldot (ezt nem feltétlenül szükséges megtegyük).
A csirkecombokat tegyük egy hőálló tálba vagy tepsibe és tegyük 190-200 C-ra előmelegített sütőbe 40-45 percre. Sütés közben egyszer fordítsuk meg.
Ezalatt készítsük el a mángold főzeléket. Kb. 2 evőkanál margarinon fonnyasszuk meg a mángold leveleket. Szórjuk rá a finomra szitált lisztet és keverjük simára.
Reszeljük rá a fokhagymát és adjuk hozzá a Knorr Házias Zöldségleves alapot. Apránként öntsük hozzá a tejet és állandó keverés mellett főzzük készre pár perc alatt.
Ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges