Bazsalikomos zöldborsó krémleves a Levesek kategóriában
A csirkemellet vágjuk csíkokra, a margarinon süssük meg, ízesítsük egy csipetnyi Delikáttal és őrölt borssal.
A húst tegyük félre, a maradék zsiradékon pároljuk 1-2 percig a karikázott pórét a zúzott fokhagymával, majd adjuk hozzá a borsót.
Öntsük fel 8 dl vízzel, főzzük 10-15 percig, adjunk hozzá 6-7 levél bazsalikomot, majd botmixerrel pürésítsük.
Forraljuk ki, majd adjuk hozzá a tejszínnel elkevert tojássárgáját /legírozás/. Innentől már ne forraljuk a levest! Tálaljuk a sült csirkemell csíkokkal, szórjuk meg a maradék finomra vágott bazsalikomlevéllel.
Ha nincs botmixerünk finom szűrőn is átpasszírozhatjuk a levest. A simább állagot kedvelők pedig átszűrhetik a pürésített változatot is.