Bazsalikomos pulykacomb szőlővel
Bazsalikomos pulykacomb szőlővel
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • vöröshagyma - 1 darab
  • bors - 1 teáskanál
  • olaj - 1 dl
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • burgonya - 20 dekagramm
  • zeller - 10 dekagramm
  • sütőtök - 50 dekagramm
  • fehér bor - 2 dl
  • bazsalikom levél - 5 darab
  • őrölt fahéj - teáskanál
  • szőlő - 1 kilogramm
  • pulyka alsócomb - 70 dekagramm
  • füstölt mangalicaszalonna - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Megtisztítjuk, majd felkockázzuk a hagymát, a burgonyát, zellert a tök magházát, magvait eltávolítjuk. A szőlőt megmossuk. A megmosott bazsalikom leveleket felaprítjuk.
  2. A megmosott húst felkockázzuk. A meglangyosított olajba belekockázzuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát,fokhagymát, belerakjuk a felaprított húst; fehérre pároljuk (2-3 perc) majd hozzáadjuk a bazsalikomot, borsot, ízlés szerint sózzuk, felengedjük a bor felével. Lefedve készre pároljuk.
  3. Közben a burgonyát,tököt, zellert annyi vízzel amennyi ellepi, só hozzáadásával megfőzzük. Főzés után - leöntjük róla a főzővizet- hozzáadjuk a margarint, 4 kanál pecsenyelevet és botturmixszal pépesítjük.
  4. A pecsenyeléből egy merőkanálnyit kiszedünk, egy sütőedénybe tesszük, belerakjuk a szőlőszemeket, hozzáadjuk a fahéjat, a bort és fedő alatt készre pároljuk. Majd tálaljuk.