víz | 1 liter |
---|---|
fekete bors | 1 csipetnyi |
fokhagyma gerezd | 1 darab |
zöldbab | 100 gramm |
burgonya | 1 darab |
Knorr Zöldségleveskocka | 2 darab |
parmezán | 50 gramm |
bazsalikom levél | 5 darab |
konzerv fehér bab | 200 gramm |
kockázott paradicsom | 1 darab |
kisebb rozmaring ág | 1 darab |
Bazsalikomos fehérbab leves a Levesek kategóriában
Hámozzuk meg a burgonyát és kockázzuk fel. A zöldbabot daraboljuk fel, ha egészben van.
Forraljunk fel 1 liter vizet és oldjuk fel benne a Zöldségleves-kockákat. Dobjuk bele a rozmaring ágat.
Főzzük a burgonyát 15 percig, majd adjuk hozzá a zöldbabot, paradicsomot. Forrástól számítva főzzük még 8-10 percig.
A főzés végén adjuk hozzá a lecsepegtetett és megmosott konzerv babot és forraljuk újra fel a levest. Ízesítsük fekete borssal, ha szükséges.
Egy mozsárban törjük össze a bazsalikomleveleket a fokhagymával és a reszelt parmezánnal. Adjuk a leveshez tálaláskor.