Bazsalikomos brokkoli krémleves pirított fenyőmaggal
Bazsalikomos brokkoli krémleves pirított fenyőmaggal
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1.4 liter
  • vöröshagyma - 1 darab
  • őrölt szerecsendió - csipetnyi
  • brokkoli - 500 gramm
  • margarin - 1 evőkanál
  • Knorr Házias Zöldség Levesalap - 3 darab
  • friss bazsalikom levelei - 1 csokor
  • pirított fenyőmag - evőkanál

Elkészítés:

  1. A brokkolit vágjuk rózsára és jól mossuk meg.
  2. Egy fazékban forrósítsuk föl a margarint és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát. Kevergetve dinszteljük meg.
  3. Öntsük föl vízzel és adjuk hozzá a Knorr levesalapokat. Forraljuk föl, majd adjuk hozzá a brokkolit. Közepes lángon főzzük puhára k. 15 perc alatt.
  4. A végén adjuk hozzá a a bazsalikom leveleket és turmixoljuk a levest simára. Ha kész ízesítsük őrölt szerecsendióval. Sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Tálaláskor szórjuk meg a főzés közben szárazon megpirított fenyőmaggal. (Ha szárított bazsalikom levelünk van csak, azt a főzés elején rakjuk bele.)