Feltöltve:

Bazsalikomos almás spárgasaláta

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom4 darab
alma2 darab
olíva olaj1 dl
spárga40 dekagramm
tökmag2 dekagramm
fejes saláta1 darab
bazsalikom ág4 darab
citrom leve, reszelt héja1 darab

Elkészítés

1. lépés

A spárgákat megtisztítjuk, megmossuk, a fejüket levágjuk 10 cm hosszan (a végeket félretesszük, mert remek levesalapanyag). A salátát és a bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, a levelekeket összetépkedjük. Az almát megmossuk, húsát felszeleteljük. A paradicsomot is megmossuk, gerezdekre vágjuk.

2. lépés

A salátához lehet a spárgát nyersen fogyasztani, de ha valaki nem szereti így, forrázza le. (Ehhez a spárgát forró sós, picit cukros, citromleves vízbe tesszük 3-4 percre, majd onnan kivéve jeges vízben lehűtjük.)

3. lépés

A citrom levét, héját, a fele bazsalikomot összetörjük, vagy összeturmixoljuk az olajjal.

4. lépés

Salátástálban összekeverjük a saláta- és a maradék bazsalikomleveleket, az almát, a paradicsomot a spárgával, tányérra rendezzük, megszórjuk a pirított tökmaggal, és meglocsoljuk a citromos-bazsalikomos olajjal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem