Bársonyos tőkehal leves krumplival és borsóval
Bársonyos tőkehal leves krumplival és borsóval
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 1 teáskanál
  • Főzőtejszín - 250 milliliter
  • Knorr Csirkehúsleves-kocka - 2 darab
  • fagyasztott zöldborsó - 150 gramm
  • tőkehal filé - 500 gramm
  • közepes vöröshagyma - 1 darab
  • nagyobb burgonya - 2 darab

Elkészítés:

  1. Aprítsuk fel a hagymát és a petrezselyem zöldet. Kockázzuk fel a krumplit. Vágjuk kisebb darabokra a halat. Pirítsuk meg a hagymát 1 ek margarinon 3 perc alatt. Keverjük hozzá a lisztet és pirítsuk további 1 percig.
  2. Adjuk hozzá a leveskockákat és egy liter vizet. Hozzuk forrásba.
  3. Adjuk hozzá a krumplit, kis-közepes lángon főzzük tovább fedő nélkül kb. 10 percig, míg a krumpli megpuhul. Időnként keverjük meg. Majd adjuk hozzá a halat és a borsót. Főzzük további 5 percig. Végül adjuk hozzá a tejszínt és hozzuk forrásba. Szórjuk meg petrezselyem zölddel.