Feltöltve:

Bársonyos lóbab leves

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

zöldbab100 gramm
őrölt szerecsendió1 csipetnyi
tejszín20 milliliter
Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka2 darab
margarin40 gramm
saláta1 darab
fagyasztott lóbab400 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Tegyünk fel másfél liter vizet főni. Olvasszuk fel benne a tyúkhúsleves kockákat.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Csíkozzuk fel a megmosott salátát. Mossuk meg a zöldbabot.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Vastag aljú lábosban közepes lángon olvasszuk meg a margarint. Pirítsuk rajta kb. 3 percig a salátát. Öntsük bele az alaplevet és forraljuk fel. Adjuk hozzá a lóbabot és a zöldbab 2/3-át. Forraljuk fel az egészet és főzzük még kb. 20 percig.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Ez idő alatt főzzük meg a zöldbab maradék 1/3-át, ügyelve, nehogy szétfőzzük. A levesből vegyünk ki pár szem lóbabot a díszítéshez (mikor a lóbab és a zöldbab már megpuhult).

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    A levest turmixoljuk össze, de ne túl krémesre, hogy maradjanak a levesben darabok is. Adjuk hozzá a tejszínt, majd ízesítsük sóval és borssal.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    Adjunk hozzá egy csipet szerecsendiót. Keverjük össze és forraljuk kis lángon kb. 2 percig. Tálalásnál díszítsük a külön megfőzött zöldbabbal és a lóbab szemekkel.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Tarhonyaleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1

Lebbencsleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Hideg meggyleves

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 4

Spárgás kukorica leves

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lebbencsleves ropogós baconnel

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Lebbencsleves

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 3

Karfiolos csirkeragu leves

timer 65"
mood Közepes
thumb_up 1

Hideg meggyleves

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1

Csorbaleves

timer 35"
mood Közepes
thumb_up 2