Feltöltve:

Barnamártás a régi időkből

timer 90
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma25 dekagramm
bors15 mag
babérlevél1 darab
fokhagymagerezd3 darab
leveszöldség35 dekagramm
liszt6 dekagramm
szalonna5 dekagramm
zsír6 dekagramm
szegfűszeg1 csipetnyi
gomba7 dekagramm
tárkony1 teáskanál
paradicsomlé1 liter
porcukor5 dekagramm
marhacsont1 kilogramm

Elkészítés

1. lépés

Barnamártás a régi időkből elkészítés 1. lépés képe

A margarinon a porcukrot aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a durvára vágott vöröshagymát és a felkockázott húsleveszöldséget. Megpirítjuk és beletesszük a szalonnát és a csontot. Állandó keverés mellett még 1-2 percig pirítjuk, majd beletesszük a gombát és a fűszereket.

2. lépés

Barnamártás a régi időkből elkészítés 2. lépés képe

Felöntjük a paradicsomlével és kb. 1/2 liter vizet adunk hozzá. Folytonos keveréssel addig főzzük, míg a csonton levő hús megpuhul. Az egészet egy szitán átpasszírozzuk, majd ismét a tűzre tesszük.

3. lépés

Barnamártás a régi időkből elkészítés 3. lépés képe

A borban elkeverjük a lisztet és beforraljuk vele a mártást.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 4"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 5"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem