Feltöltve:

Barbie torta

timer 50
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A díszítéshez

piros ételfesték1 pár csepp
marcipánvirágok1 darab
cukorgyöngyök1 darab
marcipán5 dekagramm
habfixáló2 csomag
növényi tejszín1 pohár

Az epres krémhez

eper (kb)25 dekagramm
puha Rama15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
cukor10 dekagramm
tej4.5 dl
epres pudingpor1.5 csomag

A piskótához

tojás16 darab
cukor16 evőkanál
rétesliszt16 evőkanál

A krémhez

cukrozatlan, sötét kakaópor1.5 evőkanál
Ráma20 dekagramm
jó minőségű étcsokoládé15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
porcukor20 dekagramm
tojás4 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A piskótákat egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformában és egy ugyanilyen átmérőjű 11 cm mély félgömb alakú tálban sütjük meg. Tálnak megfelelő egy fémből készült, hőálló keverőtál, vagy tésztaszűrő, vagy kuglófforma. A tálat béleljük ki sütőpapírral. A tálban készülő piskótához 10 tojást, 10 evőkanál réteslisztet és 10 evőkanál cukrot használjunk. A tortaformában sült piskótához 6 tojást, 6 evőkanál réteslisztet és 6 evőkanál cukrot használjunk fel. A piskóták elkészítése: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is. A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük. A sütőt a sütés elején legalább 10 percig ne nyissuk ki. Ha a tészta teteje túl gyorsan barnulni kezdene, takarjuk le alufóliával. A krém elkészítése: a tojásokat a cukorral egy habüstbe, vagy fazékba öntjük és a habüstöt, vagy a fazekat egy forrásban lévő vízzel teli lábasra tesszük. A vízgőz fölött robotgép habverőjével krémes habot verünk a hozzávalókból. Legalább 10 percig verjük, hogy jól átfőjön és besűrűsödjön, de állandóan keverjük, mert különben hab helyett cukros rántottát kapunk. A csokoládét megolvasztjuk, hozzáadunk 10 dkg Ramát és a kakaóport, azután a tojáskrémbe keverjük. A csokoládés krémet állandóan kevergetve langyosra hűtjük, aztán belekeverjük a megmaradt 15 dkg Ramát. Betesszük a hűtőbe, amíg teljesen kihűl. Ekkor habverővel jól felhabosítjuk, fehéredésig keverjük. A pudingporokat és a cukrokat egy tálba rakjuk és óvatosan összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük a pudingot és kihűtjük. A kihűlt pudingot kikeverjük a Ramával és a darabolt eperrel. A torta összeállítása: a babáról levesszük a ruháját és melltől lefelé betekerjük több réteg folpack fóliával. A piskótát vízszintesen szeletekre vágjuk, azután az egyes piskótalapokat a krémmel megkenve egymásra építjük úgy, hogy alul legyenek a tortaformában sült piskótakorong szeletei, azokon pedig a tálban sült piskóta szeletei. A tálban sült piskótát felszeletelés előtt óvatosan formára faraghatjuk. A torta tetejébe középen beleszúrunk egy hosszú pengéjű kést. Az így keletkezett résbe dugjuk bele a baba lábát. A baba lábát le is vehetjük, de stabilabban áll, ha a lábak tartják a tortában. A marcipánból megformázzuk a baba ruhájának felső részét. A növényi tejszínhabot két egyforma részre osztjuk. Fél-fél litert külön-külön verünk fel egy-egy habfixáló porral. Az egyik tál habot pár csepp ételfestékkel megfestjük. Lehet egy részét világosabbra, egy részét sötétebbre. A hab egy részével bevonjuk a tortát, a többi habbal pedig csillagcsöves nyomózsák segítségével kidíszítjük. A díszítéshez cukorgyöngyöket és marcipánvirágokat is használhatunk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0