Feltöltve:

Barbi torta

timer 45
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskótákhoz

tojás16 darab
rétesliszt16 evőkanál
cukor16 evőkanál

Krémhez

tojás8 darab
porcukor40 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
jó minőségű étcsokoládé30 dekagramm
Ráma40 dekagramm
cukrozatlan, sötét kakaópor3 evőkanál

Díszítéshez

növényi tejszín1 pohár
piros ételfesték1 pár csepp
habfixáló2 csomag
marcipán5 dekagramm
cukorgyöngy1 darab
apró marcipánvirág1 csokor

Elkészítés

1. lépés

A piskótákat egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformában, és egy 11 cm átmérőjű mély tálban sütöttem. A tál egy fémből készült hőálló keverőtál, vagy kuglófforma. A tálat béleljük ki sütőpapírral. A tálban készülő piskótához 10 tojást, 10 evőkanál réteslisztet és 10 evőkanál cukrot használtam. A tortaformában sült piskótához 6 tojást, 6 evőkanál réteslisztet és 6 evőkanál cukrot használtam fel.
A tortát megtölthetjük bármilyen nem folyós, nem túl puha krémmel, én dobos torta krémet készítettem ehhez a tortához. Hozzávalók a krémhez: 8 tojás, 40 dkg porcukor, 2 csomag (2 dkg) vaníliás cukor, 30 dkg jó minőségű étcsokoládé, 40 dkg Rama, 3 evőkanál cukrozatlan, sötét kakaópor. A torta díszítéséhez szükségünk van még 1 liter növényi tejszínhabra, néhány csepp ételfestékre (általában piros színűre, mert ebből rózsaszín lesz), 2 csomag habfixálóra, 5 dkg marcipánra, cukorgyöngyökre. A marcipánból apró marcipánvirágokat lehet készíteni. A krém elkészítése: a tojásokat a cukorral egy fazékba öntjük, és a fazekat egy forrásban levő, vízzel teli lábasra tesszük. A vízgőz fölött robotgép habverőjével krémes habot verünk a hozzávalókból. Legalább 10 percig verjük, hogy jól átfőjön és besűrűsödjön, de állandóan keverjük, mert különben hab helyett cukros rántottát kapunk. A csokoládét megolvasztjuk, hozzáadunk 10 dkg Ramát és a kakaóport, aztán a tojáskrémbe keverjük. A csokoládés krémet állandóan kevergetve langyosra hűtjük, belekeverjük a megmaradt 30 dkg Ramát. Betesszük a hűtőbe amíg teljesen kihűl. Ekkor habverővel jól felhabosítjuk, fehéredésig keverjük. A piskóták elkészítése: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is. A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük. A sütőt a sütés elején legalább 10 percig ne nyissuk ki. Ha a tészta teteje túl gyorsan barnulni kezd, takarjuk le alufóliával. A torta összeállítása: a babáról levesszük a ruháját, és melltől lefelé betekerjük több réteg folpack fóliával. A piskótát vízszintesen szeletekre vágjuk, aztán az egyes piskótalapokat a krémmel megkenve egymásra építjük úgy, hogy alul legyenek a tortaformában sült piskótakorongok szeletei, azokon pedig a tálban sült piskóta szeletei. (A tálban sült piskótát felszeletelés előtt óvatosan formára faraghatjuk). A torta tetejébe középen beleszúrunk egy hosszú pengéjű kést. Az így keletkezett résbe dugjuk bele a baba lábát. (A baba lábát le is vehetjük, de stabilabban áll, ha a lábak tartják a tortában). A marcipánból megformázzuk a baba ruhájának felső részét, de akár a szoknyáját is el lehet belőle készíteni, kinyújtva a marcipánt és óvatosan körbetekerjük vele. Csipkedéssel itt-ott összehúzzuk a marcipán szoknyát, így szép díszes lesz, és nem kell virágokkal díszíteni, de ez csak egy ötlet.
A növényi tejszínhabot két egyforma részre osztjuk. Fél-fél litert külön-külön verünk fel egy-egy habfixáló porral. Az egyik tál habot pár csepp ételfestékkel megfestjük, (lehet egy részét világosabbra, egy részét sötétebbre). A hab egy részével bevonjuk a tortát. A többi habbal pedig csillagcsöves nyomózsák segítségével díszítjük. A díszítéshez cukorgyöngyöket és marcipánvirágokat is használhatunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem