Barbi meggyese
Barbi meggyese
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • liszt - 50 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • tojásfehérje - 1 darab
    • tojás - 1 darab
    • tejföl - 2 evőkanál
    • porcukor - 10 dekagramm
    • Ráma - 30 dekagramm

    Kenéshez

    • tojássárgája - 1 darab

    Töltelék

    • citrom leve - 1 darab
    • fahéj - 1 darab
    • meggylé - 1 darab
    • meggybefőtt - 2 pohár
    • cukor - 5 evőkanál
    • vaníliás pudingpor - 2 kupica

    Elkészítés:

    1. A tésztából könnyű linzert gyúrunk, majd két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk egy nagyobb tepsi méretére, belefektetjük, majd félre tesszük. A meggybefőtteket kibontjuk, egy tálra szűrőt teszünk, ebbe beleborítjuk a meggyet, hogy lecsöpögjön. A levéből 7 dl-t felteszünk főni, ha nem lenne elég leve, és nincs otthon több, akkor vízzel egészítsük ki. Beleteszünk 3-5 kanál cukrot, attól függ, mennyire savanyú a meggy. Amíg ez felforr, egy tálkában kikeverjük kevés lével a pudingokat, majd amikor forr a meggylé, lehúzzuk a tűzről és belecsorgatjuk folyamatos keverés mellett. Amikor már mind benne van, akkor visszatesszük, és addig melegítjük, amíg sűrűsödni nem kezd. Amikor kész, levesszük a tűzről, és belekeverjük a meggyet, egy kávéskanálnyi fahéjat és a citrom levét. Ezután ráöntjük a tepsiben lévő tésztára, majd a tészta másik felét is kinyújtjuk és betakarjuk. Lekenjük a tojássárgával, így szép márványos lesz a teteje. Villával sűrűn szurkáljuk meg, és 180 fokon 40-50 percig, tűpróbáig süssük. Csak akkor szeleteljük, ha már teljesen kihűlt.