Barbi féle gesztenyés-habos
Barbi féle gesztenyés-habos
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • kör alakú piskótalap - 1 darab

    krem

    • gesztenyemassza - 2 csomag
    • habtejszín - 4 dl
    • rum, vagy rum aroma - 2 evőkanál

    Díszítés

    • habtejszín - 2 dl
    • piros ételszínezék - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. Bélelj ki egy kör alakú tortaformát papírral: alulra kör alakú papírt vágj, a széleit magasabbra hagyd. A piskótát 4 részre vágd fel, tedd az egyik karikát a formába, az megtartja majd a szélein a papírt. A krémhez verd fel a habot, majd morzsold bele a gesztenyét, tedd bele a rumot, és keverd csomómentesre, (ha nagyon folyna, akkor egy lap zselatint oldj fel kevés langyos tejben, csorgasd bele a masszába lassan). Gondolatban oszd el három részre, első harmadát kanalazd a formába, majd kend szét, tedd rá a következő tortalapot, és így tovább. A massza nem baj, ha a széleire is kifolyik. A tetejére nem muszáj rakni, de lehet. Két órát pihentesd a hűtőben, majd fejtsd le róla a formát és a papírt. A masszát szépen egyenletesen kend szét a süti oldalán. Díszítéshez a habtejszínt használd. Négy kanálnyit színezz meg a piros ételszínezővel, a fehérrel kend be a torta tetejét, a pirosat töltsd nyomózsákba és díszítsd, ahogy szeretnéd.