Feltöltve:

Barbi féle gesztenyés-habos

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

kör alakú piskótalap1 darab

krem

gesztenyemassza2 csomag
habtejszín4 dl
rum, vagy rum aroma2 evőkanál

Díszítés

habtejszín2 dl
piros ételszínezék1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Bélelj ki egy kör alakú tortaformát papírral: alulra kör alakú papírt vágj, a széleit magasabbra hagyd. A piskótát 4 részre vágd fel, tedd az egyik karikát a formába, az megtartja majd a szélein a papírt. A krémhez verd fel a habot, majd morzsold bele a gesztenyét, tedd bele a rumot, és keverd csomómentesre, (ha nagyon folyna, akkor egy lap zselatint oldj fel kevés langyos tejben, csorgasd bele a masszába lassan). Gondolatban oszd el három részre, első harmadát kanalazd a formába, majd kend szét, tedd rá a következő tortalapot, és így tovább. A massza nem baj, ha a széleire is kifolyik. A tetejére nem muszáj rakni, de lehet. Két órát pihentesd a hűtőben, majd fejtsd le róla a formát és a papírt. A masszát szépen egyenletesen kend szét a süti oldalán. Díszítéshez a habtejszínt használd. Négy kanálnyit színezz meg a piros ételszínezővel, a fehérrel kend be a torta tetejét, a pirosat töltsd nyomózsákba és díszítsd, ahogy szeretnéd.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem