fokhagymagerezd | 4 darab |
---|---|
liszt | 1 evőkanál |
tejszín | 1 dl |
Delikát ételízesítő | 1 evőkanál |
konyak | dl |
KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill | 1 evőkanál |
áfonya | 10 dekagramm |
étolaj | 5 evőkanál |
morzsolt kakukkfű | 1 teáskanál |
morzsolt rozmaring | 1 teáskanál |
báránygerinc | 2 darab |
Báránygerinc áfonyamártással a Főételek kategóriában
Az előkészített báránygerinceket ételízesítővel, fűszerkeverékkel, morzsolt kakukkfűvel, rozmaringgal bedörzsöljük.
Hegyes, éles késsel egyenletes távolságban beszúrunk a húsba, és a fokhagymagerezdeket betoljuk.
Sütőtepsibe téve, előhevített olajjal leöntjük, és közép meleg sütőben, gyakori locsolgatással megsütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki.
A gerinccsontról éles késsel lefejtjük a kétoldalt elhelyezkedő filéket, melegen tartjuk.
A visszamaradt pecsenyeléhez adjuk a lisztet, elkeverjük, majd az áfonyát, kevés konyakot adunk még hozzá. Tejszínnel + 1,5 dl vizzel átforraljuk. Ízlés szerint ízesítjük.
A bárányfiléket rézsútosan felszeleteljük. Tálalásnál az áfonyamártásra (de le is önthetjük vele) helyezzük a szeleteket. Köretként krokettet ajánlunk.