Feltöltve:

Báránygerinc áfonyamártással

timer 90
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fokhagymagerezd4 darab
liszt1 evőkanál
tejszín1 dl
Delikát ételízesítő1 evőkanál
konyak dl
KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill1 evőkanál
áfonya10 dekagramm
étolaj5 evőkanál
morzsolt kakukkfű1 teáskanál
morzsolt rozmaring1 teáskanál
báránygerinc2 darab

Báránygerinc áfonyamártással a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az előkészített báránygerinceket ételízesítővel, fűszerkeverékkel, morzsolt kakukkfűvel, rozmaringgal bedörzsöljük.

2. lépés

Hegyes, éles késsel egyenletes távolságban beszúrunk a húsba, és a fokhagymagerezdeket betoljuk.

3. lépés

Sütőtepsibe téve, előhevített olajjal leöntjük, és közép meleg sütőben, gyakori locsolgatással megsütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki.

4. lépés

A gerinccsontról éles késsel lefejtjük a kétoldalt elhelyezkedő filéket, melegen tartjuk.

5. lépés

A visszamaradt pecsenyeléhez adjuk a lisztet, elkeverjük, majd az áfonyát, kevés konyakot adunk még hozzá. Tejszínnel + 1,5 dl vizzel átforraljuk. Ízlés szerint ízesítjük.

6. lépés

A bárányfiléket rézsútosan felszeleteljük. Tálalásnál az áfonyamártásra (de le is önthetjük vele) helyezzük a szeleteket. Köretként krokettet ajánlunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem