Feltöltve:

Báránygerinc áfonyamártással

timer 90
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fokhagymagerezd4 darab
liszt1 evőkanál
tejszín1 dl
Delikát ételízesítő1 evőkanál
konyak dl
KNORR 100% Természetes Páckeverék 35g Grill1 evőkanál
áfonya10 dekagramm
étolaj5 evőkanál
morzsolt kakukkfű1 teáskanál
morzsolt rozmaring1 teáskanál
báránygerinc2 darab

Elkészítés

1. lépés

Az előkészített báránygerinceket ételízesítővel, fűszerkeverékkel, morzsolt kakukkfűvel, rozmaringgal bedörzsöljük.

2. lépés

Hegyes, éles késsel egyenletes távolságban beszúrunk a húsba, és a fokhagymagerezdeket betoljuk.

3. lépés

Sütőtepsibe téve, előhevített olajjal leöntjük, és közép meleg sütőben, gyakori locsolgatással megsütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki.

4. lépés

A gerinccsontról éles késsel lefejtjük a kétoldalt elhelyezkedő filéket, melegen tartjuk.

5. lépés

A visszamaradt pecsenyeléhez adjuk a lisztet, elkeverjük, majd az áfonyát, kevés konyakot adunk még hozzá. Tejszínnel + 1,5 dl vizzel átforraljuk. Ízlés szerint ízesítjük.

6. lépés

A bárányfiléket rézsútosan felszeleteljük. Tálalásnál az áfonyamártásra (de le is önthetjük vele) helyezzük a szeleteket. Köretként krokettet ajánlunk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem