Báránycsülök gránátalmás szósszal
Báránycsülök gránátalmás szósszal
  • timer130 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • paradicsompüré - 1 evőkanál
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • szegfűbors - 4 mag
  • fahéj - 1 csipetnyi
  • hagyma - 1 darab
  • római kömény - 1 teáskanál
  • gránátalma lé - 2 dl
  • báránycsülök - 4 darab

Elkészítés:

  1. Oldjuk fel a leveskockát 3 dl forró vízben. A sütőt melegítsük fel 160 C-ra.
  2. A báránycsülköket sózzuk be és egy kevés forró olajon pirítsuk át egy serpenyőben. Majd tegyük őket egy hőálló tálba. A leragadt pörzsanyagra öntsünk egy picit a húslevesből és forraljuk fel. Majd ezt öntsük rá a csülkökre.
  3. A serpenyőbe tegyünk még egy kis olajat és pirítsuk meg rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a fűszereket és pirítsuk 1-2 percig időnként megkeverve. Majd adjuk hozzá a paradicsompürét és keverjük jól el. Majd öntsük hozzá a húslevest. Hozzuk forrásba, ezután öntsük a csülkökre.
  4. Fedjük le jó szorosan alufóliával és tegyük a sütőbe. Félóránként forgassuk meg a csülköket, hogy minden része benne legyen a szaftban. Másfél óra sülés után öntsük alá a gránátalma lét is. Ezután süssük még fél órát, ha szükséges, akkor picit tovább.
  5. Ha kész, vegyük ki a csülköket és a szaftot törjük át egy szitán. Ha túl híg lenne a szaftunk, akkor kicsit forraljuk be. Tálaljuk aszalt gyümölcsös bulgurral, vagy kuszkusszal. Tálaláskor szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal és friss zöldfűszerekkel, petrezselyemzölddel, vagy korianderrel.