Feltöltve:

Báránycomb nyárson, mángoldos burgonyával és majonézes salátával

timer 100
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

vöröshagyma2 darab
tojás2 darab
olaj2 dl
burgonya1 kilogramm
alma1 darab
póréhagyma1 darab
salotta hagyma2 darab
Globus Mustár1 teáskanál
porcukor2 teáskanál
tojássárga2 darab
ananász1 darab
báránycomb50 dekagramm
csemege kukorica konzerv1 darab
mángold30 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Előző nap elkészítjük a salátát. Felszeleteljük a póréhagymát vékony karikára. Az almát és az ananászt apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a csemege kukoricát, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a főtt tojást. Az egészet összekeverjük, és a nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a sajtot úgy hogy az égészet befedjem vele. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.

  2. 2. lépés

    A bárányhúst daraboljuk fel kisebb darabokra, sózzuk, szórjuk meg fokhagyma granulátummal, kakukkfűvel és piros paprikával.
    Hagyjuk állni 30 percig, majd feltűzdeljük a nyársra, egy hús, egy hagymakarika, amig el nem fogy.

  3. 3. lépés

    Közben a burgonyát megfőzzük és kockára vágjuk. A hagymát hosszú csíkokra vágjuk és oliva olajon félig megfonnyasztjuk. Ekkor hozzáadjuk a darabokra tépett mángoldot. Sózzuk és készre pároljuk. Közben elkészítjük a majonézt, a grillt begyújtjuk.
    A tojás sárgáját óvatosan elkezdjük keverni úgy hogy nagyon lassan adagoljuk hozzá az étolajat. Amikor efogy az olaj az állaga már remegős lesz. Hozzáadjuk a porcukrot, a mustárt, a sót, a fehérborsot és a legvégén a citrom levet.
    Összekeverjük a salátával.

  4. 4. lépés

    Feltesszük a forró grillre a nyársakat sülni, és amíg el nem készül olíva olajjal locsoljuk. Ha készen vannak a nyársak is, akkor tálalhatunk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek