vöröshagyma | 2 darab |
tojás | 2 darab |
olaj | 2 dl |
burgonya | 1 kilogramm |
alma | 1 darab |
póréhagyma | 1 darab |
salotta hagyma | 2 darab |
Globus Mustár | 1 teáskanál |
porcukor | 2 teáskanál |
tojássárga | 2 darab |
ananász | 1 darab |
báránycomb | 50 dekagramm |
csemege kukorica konzerv | 1 darab |
mángold | 30 dekagramm |
Előző nap elkészítjük a salátát. Felszeleteljük a póréhagymát vékony karikára. Az almát és az ananászt apró kockára vágjuk. Hozzáadjuk a csemege kukoricát, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a főtt tojást. Az egészet összekeverjük, és a nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a sajtot úgy hogy az égészet befedjem vele. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
A bárányhúst daraboljuk fel kisebb darabokra, sózzuk, szórjuk meg fokhagyma granulátummal, kakukkfűvel és piros paprikával.
Hagyjuk állni 30 percig, majd feltűzdeljük a nyársra, egy hús, egy hagymakarika, amig el nem fogy.
Közben a burgonyát megfőzzük és kockára vágjuk. A hagymát hosszú csíkokra vágjuk és oliva olajon félig megfonnyasztjuk. Ekkor hozzáadjuk a darabokra tépett mángoldot. Sózzuk és készre pároljuk. Közben elkészítjük a majonézt, a grillt begyújtjuk.
A tojás sárgáját óvatosan elkezdjük keverni úgy hogy nagyon lassan adagoljuk hozzá az étolajat. Amikor efogy az olaj az állaga már remegős lesz. Hozzáadjuk a porcukrot, a mustárt, a sót, a fehérborsot és a legvégén a citrom levet.
Összekeverjük a salátával.
Feltesszük a forró grillre a nyársakat sülni, és amíg el nem készül olíva olajjal locsoljuk. Ha készen vannak a nyársak is, akkor tálalhatunk.
Hozzászólások