Baranyai kókuszos
Baranyai kókuszos
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A kókuszos töltelékhez

    • kókuszreszelék - 15 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • tojásfehérje - 6 darab

    A csokimázhoz

    • Ráma - 5 dekagramm
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • porcukor - 6 evőkanál

    a sárga krémhez

    • porcukor - 15 dekagramm
    • Ráma - 0.5 darab
    • tej - 3 dl
    • liszt - 3 evőkanál
    • tojássárgája - 6 darab

    A tésztához

    • liszt - 25 dekagramm
    • kakaópor - 1 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • Ráma - 0.5 csomag
    • tojás - 1 darab
    • porcukor - 15 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a Ramával, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást, majd összegyúrjuk. A tésztát kettéosztjuk, két lapra nyújtunk, az egyiket Ramával kikent és lisztezett tepsibe terítjük. A kókuszos töltelékhez a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, és végül a kókuszreszeléket. A kókuszos habot a tepsiben lévő lapra kenjük, a másik tésztalappal beterítjük, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A sárga krémhez a tojások sárgáját a liszttel elkeverjük, és a tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a porcukorral kikevert puha Ramával összedolgozzuk, a kihűlt tésztára kenjük. A csokimázhoz a hozzávalókat 2 evőkanál vízzel felfőzzük, hűlni hagyjuk, és mielőtt teljesen megkeményedne, a sütemény tetejét bevonjuk vele. Száradás után szeleteljük.