A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egészen addig, míg ki nem fehéredik, majd hozzáadjuk a szitán áttört túrót, a búzadarát, a citrom levét és reszelt héját. Teszünk bele egy csipet sót, és az egészet jól kikeverjük. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. A sárgabarackot kettétörjük, a magját kiszedjük, majd kevés cukros vízben megpároljuk. Kiszedjük a vízből, és lehúzzuk a héját. Egy tűzálló tálat Ramával kikenünk, a massza felét belesimítjuk, ráfektetjük a fél barackok háromnegyedét, meglocsoljuk a maradék cukros párolólével, és befedjük a maradék túrókrémmel. A tetejét kirakjuk a megmaradt barackkal, megszórjuk mandulaforgáccsal, rámorzsoljuk a Ramát, és 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, csak utána szeleteljük fel.<br />
<br />