Barackos túrófelfújt
Barackos túrófelfújt
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • citrom reszelt héja és leve - 1 darab
  • cukor - 3 evőkanál
  • Ráma - 5 dekagramm
  • mandulaforgács - 2 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • Ráma - 2 dekagramm
  • sárgabarack - 70 dekagramm
  • búzadara - 10 dekagramm
  • túró - 50 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • tojás - 3 darab
  • étcsokoládé
  • kukoricadara

Elkészítés:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egészen addig, míg ki nem fehéredik, majd hozzáadjuk a szitán áttört túrót, a búzadarát, a citrom levét és reszelt héját. Teszünk bele egy csipet sót, és az egészet jól kikeverjük. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. A sárgabarackot kettétörjük, a magját kiszedjük, majd kevés cukros vízben megpároljuk. Kiszedjük a vízből, és lehúzzuk a héját. Egy tűzálló tálat Ramával kikenünk, a massza felét belesimítjuk, ráfektetjük a fél barackok háromnegyedét, meglocsoljuk a maradék cukros párolólével, és befedjük a maradék túrókrémmel. A tetejét kirakjuk a megmaradt barackkal, megszórjuk mandulaforgáccsal, rámorzsoljuk a Ramát, és 200 fokra előmelegített sütőben 50 perc alatt megsütjük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, csak utána szeleteljük fel.<br /> <br />