Feltöltve:

Barackos, rumos szelet

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Töltelék

rum vagy rumaroma0.5 dl
cukor15 dekagramm
Ráma10 dekagramm
kakaó2 evőkanál
lekvár2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tej2 dl
megsütött lap összetörve1 darab

Teteje

csokireszelék vagy tortadara1 kevés

Hab

cukor15 dekagramm
tojásfehérje3 darab

Tészta

liszt50 dekagramm
barack2 egész
tej1 kevés
sütőpor1 darab
tojássárgája3 darab
zsír vagy Rama15 dekagramm
cukor15 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához valókat összegyúrjuk, három egyenlő részre vágjuk, kinyújtjuk és megsütjük. Ha kihűltek a lapok, az egyiket összetörjük és hozzáadjuk a többi töltelékhez valót. Aztán az egyik lapot tálcára tesszük, rátesszük a tölteléket, majd a másik lapot, erre tesszük a hab felét, ráhelyezzük a vékonyra szeletelt barackokat, majd erre a maradék hab kerül. Díszítésként megszórjuk csokireszelékkel, vagy tortadarával. A habhoz a tojásfehérjét a cukrot gőz felett felverjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0