Feltöltve:

Barackos rétes

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

liszt15 dekagramm
1 csipetnyi
olaj3 evőkanál
meleg víz0.75 dl

A töltelékhez

barack50 dekagramm
keksz10 dekagramm
vaníliás pudingpor2 evőkanál
barna cukor1 evőkanál
fahéj0.5 teáskanál
mazsola3 evőkanál
olaj2 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A lisztet és a sót egy tálba öntjük, hozzáadjuk az olajat, a vizet, és öt percig gyúrjuk. A tésztából golyót formázunk, és alufóliába csomagolva fél óráig szobahőmérsékleten pihentetjük. Egy konyharuhát kiterítünk, beszórjuk liszttel, és a tésztát papírvékonyságúra nyújtjuk rajta. A tésztát kettévágjuk, és az egyik felét egy újabb, liszttel behintett konyharuhára fektetjük. A barackokat megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk. A kekszet morzsásra törjük, és összekeverjük a pudingporral. A cukrot, a fahéjat és a barackokat szintén összekeverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát és a kekszes keveréket is. A tészta egyik felét megkenjük olajjal, és a másik tésztadarabot rátesszük. A barackos tölteléket a tészta alsó harmadán elosztjuk úgy, hogy kétoldalt egy kb. négycentis részt szabadon hagyunk, majd ezeket ráhajtjuk a töltelékre. Egy konyharuha segítségével feltekerjük a rétest, és olajjal bekent tepsire csúsztatjuk úgy, hogy alul legyen a hajtás. Olajjal megkenjük a tészta tetejét, és előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem