Barackos rácsos
Barackos rácsos
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 30 dekagramm
  • cukor - 20 dekagramm
  • Ráma - 15 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • tojás - 1 darab
  • tej - 1 kevés
  • barack (befőtt is lehet) - 80 dekagramm
  • őrölt szegfűszeg (ki is hagyható) - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. A lisztet, a Ramát, a 10 dkg cukrot, a sütőport és a tojást összemorzsoljuk. Ezután hozzáadunk annyi tejet, hogy összeálljon. Két részre osztjuk, az egyik felét vékonyra nyújtjuk lisztezett gyúródeszkán. Lisztezett és Ramával kikent tepsibe, vagy tortaformába rakjuk. A barackot pürésítjük, ha nem elég édes, cukorral, vagy édesítőszerrel édesíthetjük. Belekeverjük ízlés szerint az őrölt szegfűszeget, ha nem szeretjük, természetesen ezt a lépést kihagyhatjuk. Az így kapott pürét a tésztán eloszlatjuk. A tészta másik feléből vékony kígyókat gurigázunk és rácsszerűen elrendezzük a tetején. Ezután az előmelegített sütőbe tesszük és szép aranybarnára sütjük. Porcukorral tálalhatjuk.