Feltöltve:

Barackos panna cotta torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

natúr pisztácia2 dekagramm
sárgabarackbefőtt1 darab
vaníliarúd1 darab
tejföl250 gramm
tejszín600 gramm
vagy 21 g színtelen zselatin7 lap
tej5 evőkanál
sütőpor1 teáskanál
liszt18 dekagramm
kókuszreszelék10 dekagramm
tojás3 darab
cukor16 dekagramm
puha Rama12 dekagramm
Ráma1 darab

Barackos panna cotta torta a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A Ramát 10 dkg cukorral kikeverjük, és egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A megpirított kókuszreszeléket kb. 4 ek. kivételével a sütőporral és a liszttel összekeverjük. A tejjel váltogatva Ramás masszához adjuk, és Ramával kikent, zsemlemorzsával megszórt 26 cm-es, kapcsos tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20 percig sütjük. A formában kihűtjük. 400 g tejszínt a maradék cukorral és a vanília rúd belsejével felforraljuk, majd 5 percig főzzük. Tálba áttöltjük, feloldjuk benne a zselatint, és belevegyítjük a tejfölt. A formából kivett tortalapot karimába zárjuk. A maradék tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. A tortalapra krémet simítunk, és pár darab kivételével elosztjuk rajta a lecsöpögtetett barckot. A többi krémmel befedjük, és 4 órára hűtőbe állítjuk. A karima eltávolítása után a félretett pirított kókuszreszeléket a torta oldalára nyomkodjuk. Végül a torta tetejét a félretett barackokkal, a ledarált pisztáciával díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem