kerek piskóta (24 cm átmérőjű) | 1 darab |
---|---|
aszalt barack | 5 dekagramm |
rum | 1 dl |
tej | 3 dl |
vaníliarúd | 0.5 darab |
zselatin | 1.5 dekagramm |
tojássárgája | 3 darab |
cukor | 20 dekagramm |
citrom reszelt héja | 0.5 darab |
tejszín | 4 dl |
tejszín | 2 dl |
---|---|
vaníliás cukor | 2 csomag |
habfixáló | 1 csomag |
főzőcsokoládé (ét) | 1 tábla |
barackgerezdek (friss vagy befőtt) | 1 pár szem |
Barackos oroszkrémtorta a Desszertek kategóriában
Az aszalt barackot apróra vágjuk, meglocsoljuk a rummal és egy órát pihentetjük benne. A tejet felforraljuk a felhasított vaníliával, hagyjuk langyosra hűlni, majd leszűrjük. A zselatint vízbe beáztatjuk a tasakon lévő utasítás szerint. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, apránként hozzáadjuk a vaníliás tejet, majd vízfürdőn állandóan keverve sűrű krémmé főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zselatint, elkeverjük benne és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük és finoman a krémhez adjuk. Belekeverjük az aszalt barackot. A piskótatortát 3 lapra vágjuk, arányosan elosztva megkenjük őket a krémmel, jusson az oldalára és a tetejére is. Egyenlőre a tetejére ne kenjünk. Olvasszuk fel vízgőz felett a csokoládét, majd kenjük be vele a torta tetejét, tegyük be 3-4 órára a hűtőbe. Tálaláskor kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval. Csillagcsőrös nyomózsákba szedjük és habrózsákat nyomunk a torta tetejére. Díszítsük friss, vagy befőtt barackkal.