Feltöltve:

Barackos oroszkrémtorta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kerek piskóta (24 cm átmérőjű)1 darab
aszalt barack5 dekagramm
rum1 dl
tej3 dl
vaníliarúd0.5 darab
zselatin1.5 dekagramm
tojássárgája3 darab
cukor20 dekagramm
citrom reszelt héja0.5 darab
tejszín4 dl

A díszítéshez

tejszín2 dl
vaníliás cukor2 csomag
habfixáló1 csomag
főzőcsokoládé (ét)1 tábla
barackgerezdek (friss vagy befőtt)1 pár szem

Elkészítés

1. lépés

Az aszalt barackot apróra vágjuk, meglocsoljuk a rummal és egy órát pihentetjük benne. A tejet felforraljuk a felhasított vaníliával, hagyjuk langyosra hűlni, majd leszűrjük. A zselatint vízbe beáztatjuk a tasakon lévő utasítás szerint. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, apránként hozzáadjuk a vaníliás tejet, majd vízfürdőn állandóan keverve sűrű krémmé főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zselatint, elkeverjük benne és hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük és finoman a krémhez adjuk. Belekeverjük az aszalt barackot. A piskótatortát 3 lapra vágjuk, arányosan elosztva megkenjük őket a krémmel, jusson az oldalára és a tetejére is. Egyenlőre a tetejére ne kenjünk. Olvasszuk fel vízgőz felett a csokoládét, majd kenjük be vele a torta tetejét, tegyük be 3-4 órára a hűtőbe. Tálaláskor kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval. Csillagcsőrös nyomózsákba szedjük és habrózsákat nyomunk a torta tetejére. Díszítsük friss, vagy befőtt barackkal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem