Barackos, meggyes rolád
Barackos, meggyes rolád
  • timer2 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • 6 tojásos sárga piskóta - 1 darab

A töltelékhez

  • tojás - 1 darab
  • Ráma - 5 dekagramm
  • cukor - 1 bögre
  • kakaópor - 5 dekagramm
  • tej - 1 bögre
  • liszt - 2 bögre
  • sütőpor - 1 csomag
  • friss barack, vagy befőtt - 25 dekagramm
  • friss meggy, vagy befőtt - 25 dekagramm
  • rumba áztatott mazsola - 10 dekagramm
  • rum - 0.5 dl
  • lefőzött kávé - 1 kevés

A tetejére

  • meggy - 10 dekagramm
  • porcukor - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Hat tojásból sima piskótát sütünk és feltekerjük. A tojást kikeverjük a Ramaval, a cukorral és a kakaóporral. Géppel verjük 5-10 percig, majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Közepes méretű tepsiben, közepes lángon megsütjük. Amikor kihűlt, összetépkedjük egy tálba, hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, a feldarabolt sárgabarackot, a kimagozott friss meggyet, vagy befőttet. Rálocsoljuk a rumot és a kávét. Annyi kávé kell hozzá, hogy egynemű masszánk legyen, de ne túl híg. Jól összekeverjük, majd az egészet a piskótába töltjük és felcsavarjuk. A tetejére összeturmixolunk 10 dkg meggyet és 10 dkg porcukrot, amit jól összefőzünk. Amikor kihűlt, meglocsoljuk vele a süteményt.