6 tojásos sárga piskóta | 1 darab |
---|
tojás | 1 darab |
---|---|
Ráma | 5 dekagramm |
cukor | 1 bögre |
kakaópor | 5 dekagramm |
tej | 1 bögre |
liszt | 2 bögre |
sütőpor | 1 csomag |
friss barack, vagy befőtt | 25 dekagramm |
friss meggy, vagy befőtt | 25 dekagramm |
rumba áztatott mazsola | 10 dekagramm |
rum | 0.5 dl |
lefőzött kávé | 1 kevés |
meggy | 10 dekagramm |
---|---|
porcukor | 10 dekagramm |
Barackos, meggyes rolád a Desszertek kategóriában
Hat tojásból sima piskótát sütünk és feltekerjük. A tojást kikeverjük a Ramaval, a cukorral és a kakaóporral. Géppel verjük 5-10 percig, majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Közepes méretű tepsiben, közepes lángon megsütjük. Amikor kihűlt, összetépkedjük egy tálba, hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, a feldarabolt sárgabarackot, a kimagozott friss meggyet, vagy befőttet. Rálocsoljuk a rumot és a kávét. Annyi kávé kell hozzá, hogy egynemű masszánk legyen, de ne túl híg. Jól összekeverjük, majd az egészet a piskótába töltjük és felcsavarjuk. A tetejére összeturmixolunk 10 dkg meggyet és 10 dkg porcukrot, amit jól összefőzünk. Amikor kihűlt, meglocsoljuk vele a süteményt.