Feltöltve:

Barackos, mascarpones, tejszínes torta

timer 70
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

tojás8 darab
cukor8 evőkanál
liszt8 evőkanál
sütőpor1 csomag

A forma kikenéséhez

Ráma2 dekagramm
liszt1 darab

krem

barack (lehet konzerv is)5 darab
mascarpone25 dekagramm
tejszín0.5 liter
zselatin0.5 csomag
cukor15 dekagramm

Teteje

zselatin0.5 csomag
víz1 darab

Elkészítés

1. lépés

A nyolc tojásfehérjébe beletesszük a cukrot és felverjük, majd egyesével belekeverjük a tojások sárgáját. A sütőport összekeverjük a liszttel, majd az előbbi masszához szitáljuk és óvatosan összeforgatjuk.Ramával kikent, kilisztezett tepsiben 40 perc alatt 180 fokon megsütjük. Ha kihűlt három részre vágjuk. Közben elkészítjük a tölteléket: a zselatint 1 dl vízzel és a cukorral felmelegítjük, majd lehűtjük. A tejszínt felverjük, majd az összes hozzávalót összekeverjük, kockázott barackot, mascarpone-t. Betöltjük a tortát és ezzel kenjük be a tetejét és az oldalát is. A tetejére felrakjuk a barackszeleteket, majd leöntjük zselatinnal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem