Feltöltve:

Barackos lepény

timer 30
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

sárgabarack40 dekagramm
Ráma5 dekagramm
tojás4 darab
liszt2 evőkanál
cukor2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A barackot megmossuk, félbevágva kimagozzuk, majd vékony cikkekre vágjuk. A Rama felét teflonserpenyőben fölolvasztjuk, és a fele gyümölcsöt 1 perc alatt megfuttatjuk rajta. Közben a tojásokat egy tálban fölverjük, a lisztet, a cukrot meg a vaníliás cukrot beleszórjuk, simára keverjük, és a felét a barackra öntjük. Közepes lángon addig sütjük, amíg az alja meg nem kocsonyásodik. Ekkor a lepényt tányérra csúsztatjuk, a serpenyőt ráborítjuk, és az egészet megfordítjuk, hogy a sült oldala kerüljön felülre. Közepes lángon még 2 percig sütjük, végül tányérra csúsztatjuk. Melegen tálaljuk, tetejét a vaníliás cukorral megszórjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem