Feltöltve:

Barackos krémszelet

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

doboz (850 ml) sárgabarackbefőtt1 nagy
Ráma50 dekagramm
cukor30 dekagramm
tojás6 darab
liszt35 dekagramm
sütőpor1 csomag
kakaópor2 evőkanál
vanília ízű pudingpor1 csomag
tej0.5 liter
fehér csokoládé30 dekagramm
kókuszzsír, vagy Rama5 gramm

A tepsi kikenéséhez

Rama a tepsi kikenéséhez1 kevés

A szóráshoz

kakaó1 darab

Elkészítés

1. lépés

A sárgabarackbefőttet jól lecsöpögtetjük. Robotgép habverőjével 25 dkg Ramát habosra keverünk 25 dkg porcukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A sütőport elvegyítjük a liszttel, és Ramás masszába dolgozzuk. A tészta felét Ramával alaposan kikent kb. 32x38 cm-es tepsibe simítjuk. A kakaóport a maradék tésztába keverjük. A kakaós tésztát a világosra simítjuk, és kirakjuk a fél barackokkal. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk. A pudingport csomómentesre keverjük a megmaradt cukorral és 6 ek. tejjel. A maradék tejet felforraljuk. Belevegyítjük a feloldott pudingport, kb. 1 percig főzzük, majd tálba öntjük, és folpackal letakarva hűlni hagyjuk. Robotgép habverőjével krémesre keverjük a maradék Ramát. A kihűlt pudingot evőkanalanként A Ramába vegyítjük. A krémet a tésztára kenjük, és kb. 4 órára hűtőbe tesszük. A feldarabolt fehér csokoládét és kókuszzsírt, vagy Ramát megolvasztjuk forró vízfürdőn, és kevergetve kihűtjük. A mázat a sütemény tetejére kenjük, és villával hullámokat húzunk bele, végül megszórjuk kakaóporral. Rombusz alakban felszeletelve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem