Barackos kosárka
Barackos kosárka
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Ráma - 10 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • liszt - 30 dekagramm
    • tojássárgája - 2 darab
    • tejföl - 2 evőkanál

    A krémhez

    • barack - 3 darab
    • tej - 4 dl
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • cukor - 4 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A Ramát elmorzsolom a liszttel, majd a cukorral és a tojássárgájákkal. Annyi tejföllel gyúrom össze, hogy jól formázható legyen a tészta. A hűtőbe teszem 1 órára, ezalatt a kis kosárformákat kikenem Ramával és liszttel meghintem. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtom, akkora korongokat szúrok ki egy pohárral belőle, amelyekkel kibélelhetem a kosárkákat. Kb 10 percig sütöm. Utána ha kihűlt, kiborítom a formákból és megtöltöm a pudinggal, amit elkészítek. Kevés tejben feloldom a pudingport és a többi tejhez keverem, felforralom és beleteszem a cukrot, majd kevergetve megvárom amíg besűrűsödik. A pudingos kosárka tetejére ráteszem az apróra vágott barackdarabokat. Zselatinnal be lehet fedni, hogy fényesebb legyen.