Feltöltve:

Barackos kosárka

timer 90
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

Ráma10 dekagramm
cukor10 dekagramm
liszt30 dekagramm
tojássárgája2 darab
tejföl2 evőkanál

A krémhez

barack3 darab
tej4 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
cukor4 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A Ramát elmorzsolom a liszttel, majd a cukorral és a tojássárgájákkal. Annyi tejföllel gyúrom össze, hogy jól formázható legyen a tészta. A hűtőbe teszem 1 órára, ezalatt a kis kosárformákat kikenem Ramával és liszttel meghintem. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtom, akkora korongokat szúrok ki egy pohárral belőle, amelyekkel kibélelhetem a kosárkákat. Kb 10 percig sütöm. Utána ha kihűlt, kiborítom a formákból és megtöltöm a pudinggal, amit elkészítek. Kevés tejben feloldom a pudingport és a többi tejhez keverem, felforralom és beleteszem a cukrot, majd kevergetve megvárom amíg besűrűsödik. A pudingos kosárka tetejére ráteszem az apróra vágott barackdarabokat. Zselatinnal be lehet fedni, hogy fényesebb legyen.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre