1. lépés
A Ramát elmorzsolom a liszttel, majd a cukorral és a tojássárgájákkal. Annyi tejföllel gyúrom össze, hogy jól formázható legyen a tészta. A hűtőbe teszem 1 órára, ezalatt a kis kosárformákat kikenem Ramával és liszttel meghintem. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtom, akkora korongokat szúrok ki egy pohárral belőle, amelyekkel kibélelhetem a kosárkákat. Kb 10 percig sütöm. Utána ha kihűlt, kiborítom a formákból és megtöltöm a pudinggal, amit elkészítek. Kevés tejben feloldom a pudingport és a többi tejhez keverem, felforralom és beleteszem a cukrot, majd kevergetve megvárom amíg besűrűsödik. A pudingos kosárka tetejére ráteszem az apróra vágott barackdarabokat. Zselatinnal be lehet fedni, hogy fényesebb legyen.
Hozzászólások