Barackos koch
Barackos koch
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • őszibarack, vagy egy doboz konzerv - 5 darab
  • tej - 1.5 dl
  • rum - 0.3 cl
  • babpiskóta - 20 dekagramm

Tésztához

  • tojás - 3 darab
  • porcukor - 3 evőkanál
  • liszt - 3 evőkanál
  • sütőpor - 1 púpos evőkanál

A tál kikenéséhez

  • Ráma - 1 darab

Elkészítés:

  1. Ramával kikenünk egy nagyobb jénai tálat, aminek az aljában elfér az összes babapiskóta. A rumot a tejjel egy tálkába töltjük, majd a piskótákat belemártjuk és sorban lerakjuk a jénai aljára. Közben a tojásokat a porcukorral fehéredésig keverjük, kb 15 perc, majd a liszttel elkevert sütőport rászitáljuk. Óvatosan összeforgatjuk. A piskóták tetejére helyezzük a felszeletelt barackot, majd rátöltjük az előbbi masszát. Előmelegített sütőben 220 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Aki édesen szereti kicsit több porcukrot tehet bele.