Feltöltve:

Barackos koch

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

őszibarack, vagy egy doboz konzerv5 darab
tej1.5 dl
rum0.3 cl
babpiskóta20 dekagramm

Tésztához

tojás3 darab
porcukor3 evőkanál
liszt3 evőkanál
sütőpor1 púpos evőkanál

A tál kikenéséhez

Ráma1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Ramával kikenünk egy nagyobb jénai tálat, aminek az aljában elfér az összes babapiskóta. A rumot a tejjel egy tálkába töltjük, majd a piskótákat belemártjuk és sorban lerakjuk a jénai aljára. Közben a tojásokat a porcukorral fehéredésig keverjük, kb 15 perc, majd a liszttel elkevert sütőport rászitáljuk. Óvatosan összeforgatjuk. A piskóták tetejére helyezzük a felszeletelt barackot, majd rátöltjük az előbbi masszát. Előmelegített sütőben 220 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Aki édesen szereti kicsit több porcukrot tehet bele.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre