Feltöltve:

Barackos, habos süti

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás7 darab
rétesliszt17 dekagramm
cukor17 dekagramm
meleg víz1 dl
vaníliás cukor2 csomag
étolaj0.5 dl
főzős vaníliás pudingpor2 csomag
tej8 dl
cukor6 evőkanál
Ráma10 dekagramm
növényi tejszín0.5 liter
barackbefőtt1 doboz
citromfű a díszítéshez1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A piskótatésztát elkészítjük. 7 db tojássárgát a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverünk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojásmasszához hozzáadjuk a meleg vizet, az étolajat és a lisztet. Ehhez hozzáadjuk a tojásfehérje habját is és lassú mozdulattal összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze. Közepes méretű tepsibe, előmelegített sütőben, közebes hőmérsékleten megsütjük, én a tepsit sütőpapírral szoktam kibélelni. Amíg sül, a krémet elkészítem. A vaníliás pudingport a cukorral és a tejjel felfőzőm, ha besűrűsödött, akkor a Ramát belekeverem és addig dolgozom össze, amíg sima nem lesz. A kihűlt piskótatésztára rátesszük a vaníliás krémet. A tejszínt felverjük és nyomózsák segítségével rátesszük a vaníliás krémre. A félbevágott barackokat csíkokra vágjuk és a hab tetejére tesszük úgy, hogy majd szeletelésnél ne legyenek útban. Díszítésként tehetünk rá citromfüvet is. Fél órára hűtőbe tesszük és már fogyasztható is. Jó étvágyat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 4
Megnézem