Feltöltve:

Barackos csiga

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojásfehérje1 darab
őszibarackbefőtt1 pohár
sütőpor0.5 csomag
dió10 dekagramm
finomliszt25 dekagramm
1 csipetnyi
porcukor10 dekagramm
étolaj5 csapott mokkáskanál
tej0.5 dl
tehéntúró12 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A túrót áttörjük, majd összekeverjük az olajjal, a tejjel, 6
    dkg porcukorral és a sóval. A sütőporral elkevert lisztet is a masszába vegyítjük, az egészet összegyúrjuk, és a tésztát lisztezett deszkán 40×50 cm-es téglalappá nyújtjuk. A barackot lecsöpögtetjük, nagyon apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a gorombára vágott dióval. A tölteléket elosztjuk a tésztán, de a széleken 2 cm-t üresen hagyunk. A tésztát feltekerjük, szeletekre vágjuk, majd a csigákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük. A maradék porcukrot kikeverjük a tojásfehérjével, majd a mázat a süteményre csorgatjuk és hagyjuk megszáradni.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre