Barackos, Böbe-féle puncsos
Barackos, Böbe-féle puncsos
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 50 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • Ráma - 25 dekagramm
    • cukor - 20 dekagramm
    • tojássárgája - 2 darab
    • tej - 4.5 dl

    A krémhez

    • Ráma - 10 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • rum piskótalaponként - 3 evőkanál
    • baracklekvár - 1 darab
    • kakaópor - 1 darab

    A tetejére

    • tojásfehérje - 4 darab
    • cukor - 20 dekagramm
    • étcsokoládé - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tésztához a lisztet és a sütőport a Ramával elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 deci tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 darab, kb 30×30 cm-es lapokká nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, egyenként kb 12 percig sütjük. Ha kihűltek, az egyiket összetörjük és a maradék tejjel leforrázzuk. A krémhez a Ramát a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd az előzőekhez adjuk. A krémet a két tésztalap közé kenjük. A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk és 4-5 percig tovább verjük, majd a tésztára kenjük. A megolvasztott csokoládét rácsorgatjuk, villával megcifrázzuk és hűtőben dermedni hagyjuk.