liszt | 50 dekagramm |
---|---|
sütőpor | 1 csomag |
Ráma | 25 dekagramm |
cukor | 20 dekagramm |
tojássárgája | 2 darab |
tej | 4.5 dl |
Ráma | 10 dekagramm |
---|---|
cukor | 10 dekagramm |
rum piskótalaponként | 3 evőkanál |
baracklekvár | 1 darab |
kakaópor | 1 darab |
tojásfehérje | 4 darab |
---|---|
cukor | 20 dekagramm |
étcsokoládé | 10 dekagramm |
Barackos, Böbe-féle puncsos a Desszertek kategóriában
A tésztához a lisztet és a sütőport a Ramával elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 deci tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 darab, kb 30×30 cm-es lapokká nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, egyenként kb 12 percig sütjük. Ha kihűltek, az egyiket összetörjük és a maradék tejjel leforrázzuk. A krémhez a Ramát a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd az előzőekhez adjuk. A krémet a két tésztalap közé kenjük. A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk és 4-5 percig tovább verjük, majd a tésztára kenjük. A megolvasztott csokoládét rácsorgatjuk, villával megcifrázzuk és hűtőben dermedni hagyjuk.