Barackos-kókuszos rolád
Barackos-kókuszos rolád
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 5 darab
  • cukor - 10 dekagramm
  • liszt - 10 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • citrom reszelt héja - 1 darab

A krémhez

  • tejszín - 5 dl
  • kókuszreszelék - 10 dekagramm
  • kristálycukor - 15 dekagramm
  • barackkonzerv - 1 doboz
  • zselatin - 1 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A tojássárgájákat is jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a fehérjéhez. Miközben keverjük, beleszórjuk a citromhéjjal és vaníliás cukorral elkevert lisztet is. Kikent, kilisztezett tepsiben 200 fokon kisütjük, még melegen feltekerjük, és úgy hagyjuk kihűlni. Amíg hűl elkészítjük a krémet. 1 dl tejszínben 8 dkg kókuszt felfőzünk, majd kihűtjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe beáztatjuk, felfőzzük, majd langyosra hűtjük. A barackot lecsepegtetjük, teszünk félre a díszítéshez, a többit kockákra vágjuk. A maradék tejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszt, majd belecsorgatjuk a zselatint is. A piskótát kitekerjük, megkenjük a krém kétharmad részével, rászórjuk a barackkockákat, és óvatosan feltekerjük. Külsejét a maradék krémmel bevonjuk, megszórjuk kókusszal, és a félretett barackkal díszítjük. Hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órát, hogy a krém megdermedjen.