tojás | 3 darab |
porcukor | 10 dekagramm |
liszt | 10 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
kakaópor | 2 dekagramm |
6 db-os zselatinlap | 1 csomag |
túró | 25 dekagramm |
porcukor | 12 dekagramm |
habtejszín | 2 dl |
kókuszreszelék | 5 dekagramm |
tej | 1 dl |
banán | 3 darab |
étcsokoládés tortabevonó | 5 dekagramm |
Először a tésztát készítjük el. A tojásokat kikeverjük a porcukorral, a sütőporos liszttel és a kakaóporral. Egy közepes tepsit kikenünk Ramával, liszttel meghintünk és belekanalazzuk a tepsibe a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Mialatt sül a tészta, elkészítjük a krémet. A túrót habosra keverjük a porcukorral, felverjük a habtejszínt, majd összekeverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe tesszük 5 percre. Annyi vizet tegyünk rá, amennyi ellepi.
Eközben a kókuszreszeléket a tejjel felfőzzük. Ha felforrt, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a kinyomkodott zselatinlapokat, olvasszuk fel benne, majd az egészet keverjük össze a túrós masszával, és kevergessük mindaddig, amíg össze nem áll. Megvárjuk, amíg kihűl a tészta, és csak azután kenjük rá a krém 2/3-át.
2 db banánt hosszában vágjunk ketté, fektessük a krémre, kicsit nyomkodjuk bele, majd a krém 1/3-át is kenjük a banán tetejére. A maradék banánt karikázzuk fel, és tegyük a tetejére, majd a bevonót olvasszuk fel, és csurgassuk szintén a tetejére.
Én sütőpapírra szoktam mintákat rajzolni a bevonóból, megvárom amíg megdermed, és utána rakom rá a tészta tetejére. Tegyük hűtőbe dermedésig.
Hozzászólások