Banános koszorú
Banános koszorú
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • érett banán - 3 darab
    • cukor - 30 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tojás - 3 darab
    • tejszínhab - 2.5 dl
    • olaj - 1.5 dl
    • durvára tört mogyoró - 15 dekagramm
    • liszt - 30 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag

    A tetejére

    • vaníliás cukor - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 26 cm átmérőjű, koszorú sütőformát kikenünk, és meghintjük liszttel. A tojásokat szétválasztjuk. A banánokat egy villával áttörtjük, összekeverjük 25 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgával, a tejszínhabbal és az olajjal.
    2. Hozzákeverjük a sütőporral és a mogyoróval elvegyített lisztet. A tojásfehérjét a maradék cukorral keményre felverjük. Óvatosan a banános masszához adjuk.
    3. Ezután a kikent formába egyengetjük, és az előmelegített sütőbe tolva kb. 35 percig sütjük.
    4. A formában hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a tetejét meghintjük vaníliás porcukorral.